PowerPoint in Sudan
Door: Marcel Giesbers
Blijf op de hoogte en volg Marcel
01 Augustus 2007 | Soedan, Khartoem
We zitten halverwege de inductie training UN. Tijdens de lessen, gegeven door verschillende nationaliteiten, worden we bedolven onder de PowerPoint presentaties. Ik lieg niet als ik zeg dat we er gemiddeld acht per dag krijgen voorgeschoteld. Deze bestaan
dan uit meerdere pagina’s met soms zeer kleine lettertypes. Als ik dan weer aan het einde van de dag in mijn hotelkamer zit heb ik hele pagina’s op mijn oogvlies gebrand staan.
Gisteren hadden we een temperatuur van 43 graden. Nu zit er in het leslokaal een airco, maar probeer maar eens wakker te blijven. De trainingstaf bestaan uit personen van Egypte, Pakistan, Sudan, Zweden, India, Oeganda, Kroatië, etc etc. Over het algemeen is hun kennis van de Engelse taal goed. Alleen de uitspraak van sommige in combinatie met een bulderende airco levert nogal wat gehoorproblemen op. Kan natuurlijk ook zijn dat ik doof ben ??
Schijnt thuis ook wel eens te gebeuren……
Het hotel waar we verblijven is perfect. Schone kamer met airco en een goede schone keuken.De kok staat op het dakterras te koken. Af en toe valt de stroom uit, maar gelukkig zit er een batterij in de laptop (anders had ik dit verhaal opnieuw kunnen typen). Tot nu toe is er pas 1 collega aan de race geweest. De meeste hebben ontwenningsverschijnselen met betrekking tot de lever. Dit heeft alles te maken met het feit dat alcohol in het Noorden van Sudan verboden is. De hotelbar, drie koelboxen, is dan ook gevuld met diverse maltbiertjes. Drie keer raden waarom iedereen in het zuiden wil werken……
Tot nu toe vliegen de dagen voorbij. Om 06:30 uur gaat de wekker. Om 08:00 uur beginnen de PowerPoint presentaties, en tussen 16:00 en 17:00 uur zijn we klaar (gaar). Dan even uitzweten op de kamer, eten, mailtjes lezen/schrijven en groepsoverleg op het dakterras.
Je ziet, ik heb het druk. Echt het zweet staat me dagelijks op de kop….dit zou natuurlijk ook aan de 43 graden kunnen liggen ???
Aan het einde van deze week weten we waarschijnlijk waar we de komende maanden ons werk gaan verrichten. Zoals het er nu uitziet worden we verdeeld over de verschillende regio’s in het zuiden. Ons verzoek om als buddy ’s bij elkaar te blijven wordt voor alsnog
toegestaan. Alleen de verschillende regio’s zijn ook weer onderverdeeld in sectoren.
Dus eigenlijk weet ik pas iets op het moment dat ik door de poort loop. Wordt vervolgd…
Groetjes vanuit Sudan,
Marcel.
Schijnt thuis ook wel eens te gebeuren……
Groetjes vanuit Sudan,
Marcel.
01 Augustus 2007 - 22:08
Tim De Toolmatailer:
Sow Marcel het is op dit moment een lekker vakantie-werkgevoel in Khartoum. Hoop voor je dat dit gevoel de hele uitzending zo blijft. Ja je moet eerst door die zure vervelende dagen heen om lekker aan de slag te kunnen. Deze dagen zullen vast nog wel een keer goed van pas komen.
Hoop voor je dat je lekker op je plekkie terecht komt.
haijé -
02 Augustus 2007 - 06:22
Martijn Van O:
Zo,
als je terug bent kunnen we zeker een proffesionele powerpoint presentatie verwachten van deze editie van Marcel in de rimboe.
Groeten aan de rest van de collegae daar, Martijn. -
02 Augustus 2007 - 19:58
Hellen:
He Marcel
Leuk om zo op de hoogte te blijven van je avonturen.
Kan me voorstellen dat je gaar bent na zo'n dagen, poeh poeh.
Ben benieuwd wat de rest nog gaat brengen.
Groetjes Hellen -
04 Augustus 2007 - 11:55
Hallo Met Gerwin:
wij hebben de foto's gezien leuke foto's hier gaat alles goed wij hebben hier ook mooi weer hoop dat het verder alles goed gaat groetjes van pap mam en gerwin -
04 Augustus 2007 - 17:17
De Bende Uit Sittard:
Hoi Marcel,
Lijkt inderdaad op een werkvakantie. Internet is toch een geweldig medium. Zo lijkt het helemaal niet dat je ver weg bent.Eerste pakketje is in aantocht. Veel plezier ermee.
Groetjes van de Bende uit Sittard. -
05 Augustus 2007 - 09:52
Lilipeke:
Gruss Gott vakantieganger...?!
Wij zijn inmiddels terug van onze (bewogen) vakantie in Oostenrijk (vandaar de groet...), maar dat hoor je nog wel. Leuk om je zo te kunnen volgen. Ook de kinderen vinden het heel bijzonder.
Wij wensen je veel plezier en gezondheid toe (kip en friet!!!) en zullen nog regelmatig reageren.
Groetjes lilipeke