Charles de Gaulle - Reisverslag uit Khartoem, Soedan van Marcel Giesbers - WaarBenJij.nu Charles de Gaulle - Reisverslag uit Khartoem, Soedan van Marcel Giesbers - WaarBenJij.nu

Charles de Gaulle

Door: Marcel Giesbers

Blijf op de hoogte en volg Marcel

13 December 2007 | Soedan, Khartoem

Momenteel zit ik aan een tafeltje achter mijn laptop op de luchthaven “ Charles de Gaulle “ in Parijs. Juist, dat heb je goed gelezen. Zoals ik al in een van mijn vorige verhalen had beschreven liggen vluchtschema’s en marcel elkaar niet zo deze missie. Heb net een ontzettend leuke vakantie achter de rug. Jenny had me nog verrast met een verlaat verjaardagscadeautje. Een champagneontbijt en een weekje Egmond aan zee. Heerlijke wandelingen aan zee terwijl mij bruin gezicht weer in originele staat werd gezandstraald. Veel eten en drinken, dus ik heb weer wat reserve opgebouwd voor de laatste “zes weken”. Ook dat heb je goed gelezen. Laat ik beginnen over mijn reis terug naar Sudan.

Mijn rechtstreekse vlucht naar Khartoum was gecanceld. Daar kwam ik dus achter toen ik samen met Jose en Genevieve op Schiphol stond. Goede voorbereiding Marcel……
Normaal zou ik om 10:50 uur vertrekken en rond 19:00 uur landen in Khartoum. Nu hebben ze me omgeboekt via Parijs-Cairo-Khartoum. Ik zit nu dus op Charles de Gaulle een beetje gestoord te worden van Bing Crosby kerstmuziek. Ben vertrokken vanuit Schiphol met Bing Crosby en ook hier krast hij via de vele winkeltjes in mijn oren. Nu heb ik niets tegen Bing maar deze kerst is er eentje die ik snel wil vergeten. Heb zelf gekozen voor deze uitzending (ben ik me zeer van bewust) maar vond het wel moeilijk afscheid te nemen van Jenny. Kerst blijft toch een bijzondere tijd die je thuis dient te vieren en niet met Bing die hier ook in de Franstalige versie is te horen (!!!!!!!!). Dit gaat duidelijk littekens achterlaten. Geen Bing meer tijdens de komende kerstjaren. Ga over enkele ogenblikken inchecken om met Air France door te vliegen naar Cairo.

Aangekomen in Cairo (gaat snel wa….). De luchthaven heeft iets weg van een sauna. Het is hier warm en iedereen loopt in witte badjassen en handdoeken. Heb drie uur de tijd en ben eens gaan rondwandelen over deze thermen Egypte. Het begin natuurlijk met souveniertjes van kamelen en piramides, maar het eindigt bij de MC Donalds, Kentucky fried chicken en Starbucks. Tot mijn grote spijt…….is Bing hier niet aanwezig, zelfs niet bij de vorige drie “all American stores”. Ben nu al verliefd op Egypte, wat een mooi land en goede muziekkeuze. Ook de cultuur en zo….echt een aanrader om eens de luchthaven te bezoeken. Het is inmiddels 01:30 uur in de nacht terwijl ik hier rondbanjer om de tijd vol te krijgen. Over een klein uurtje ga ik mijn reis vervolgen met” Egypt airlines”. Begin al behoorlijk gaar te worden en ben maar ergens onderuit op een bankje gaan zitten. Het begin van de laatste weken en ik zit hier op een bankje in Cairo, moet niet gekker gaan worden….

Het is inmiddels alweer een paar dagen later. Ben gearriveerd in Nasser. Heb net weer mogen genieten van een fijn stukje verkoolde geit. Maar dat geeft niet. Het hoort erbij en ben inmiddels wel wat gewend. Wat betreft mijn einde missie is deze drie weken naar voren geschoven. De redenering van de UN is dat een missie zes maanden is of een jaar, maar geen zes maanden en drie weken. Dus mij werd twee weken geleden via de mail verteld dat 23 januari onze uitcheck datum zou worden van de missie. Dat wil zeggen dat ik rond 8 januari alweer ga vertrekken uit Nasser en 14 januari ga beginnen met de verplichte uitcheck in Khartoum. De UN moet voor mijn retourticket betalen, en dat mag natuurlijk niet te veel kosten. Dus waarschijnlijk zal mijn vertrek rond 23 januari liggen op de voor hun goedkoopste dag met de goedkoopste maatschappij. Ik vind alles best, als het maar geen toestel uit Rusland is……

Groeten uit Sudan,

Marcel.

• 13 December 2007 - 15:54

Harm Van De Rotten:

Ha die Marcel,

Nog even een berichtje uit Turkije. Ik hoorde dat jullie een leuke avond bij Jose en Genevieve gehad hebben, helaas heb ik dat gemist.
    Ik begrijp dat je tegen het kerst-leed
    opkijkt, nou hier in Turkije heb je een lot-genoot. De komende week worden de
    ene na de andere geit of schaap geslacht,
    ik hoef het waarschijnlijk NIET op te eten.
    Dat je missie is ingekort moet wel een welkome verassing zijn. Ik ben in januari ook even in Nederland (van 7 tot 13 januari) ik begrijp dat we elkaar net missen, maar ik laat wat van me weten als jij weer terug bent.

Hou nog even vol de laatste weken !!!

Harm

• 13 December 2007 - 16:05

Michiel Van Dommelen:

Hey die Marcel,

Geen bagage kwijtgeraakt op Charles de Gaulle? Dat blijkt nogal een veel voorkomend geval te zijn op dat vliegveld...
    Ik heb van Jenny begrepen dat de 3 weken thuis wel goed zijn bevallen?
    Ik zou zeggen, geniet nog van die laatste paar weken daar en ik hoop voor je dat je je werk nog naar voldoening kunt afronden daar..

Michiel

• 13 December 2007 - 17:55

Je Bud:

Hoi Bud,
    Was het alleen veel eten en drinken thuis ????? hahahaha. Hier in Malakal is het best vervelend met die 2 bopo's maar ja je leert ermee leven. Het is ieder geval lekker om weer Nederlands te kunnen lullen. Hier in Malakal ook 2 NL UNMO's( een ervan een zeeuw) dus best uit te houden. Ik zal je verder niet jaloers maken oke? Zeg hou je taai en tot mails.

Je Bud

• 14 December 2007 - 08:45

Monique Van De Ven:

Hoi Marcel,
    veel succes met de laatste weken daar, en ik kan me heel goed voorstellen dat kerst daar toch een beetje minder leuk voelt (ook al heb je zelf voor de uitzending gekozen), hoop voor je dat het meevalt.

groetjes,
    Monique

• 14 December 2007 - 11:36

Jos:

Ha die Marcel,
    Mooi avontuur weer om terug te keren naar Sudan. Ik zie dat jullie je prima vermaakt hebben in het Noord Hollandse.
    Je had wel even een bakkie kunnen komen halen in Alkmaar
    Doen we in Khartoum dan wel.

Groetjes Jos

• 14 December 2007 - 22:41

Bart:

Dat moet een bijzonder goed weekje zijn geweest in Egmond: spetterende foto's!!! Natuurlijk erg jammer dat de uitzending op z'n Defensie's is gecommuniceerd zullen we maar zeggen. Zonde dat de afsluiting met mixed feelings moet plaatsvinden. Maar... het is nog niet voorbij, met de kortste verbinding die voor je is uitgezet om weer terug te komen (...) heb je toch nog een paar weken om je energie te laten overstralen op de mensen daar! Maak er gebruik van zodat het mooie laatste loodjes worden!
    En Jenny: nog een paar weekjes doorbijten naar een goed vooruitzicht. Als ik de foto's bekijk, dan heeft de zeelucht een mooi effect gehad op jullie!

Bart

• 15 December 2007 - 11:55

Jose :

hallo kerel lees dat je goed bent aasngekomen daar ondanks de broodjes kameel och ja mc is hetzelfde haha.
    hier ook alles goed en gelukkig geen bing .
    nou nog effe veel werk plezier daar en denk maar niet aan de kerst zal ik proberen ook niet te doen maar ben bang dat ik hier aan mijn jas getroken wordt zodat ik het wel doe haha wat een elende haha .
    tot gauw jose .

• 17 December 2007 - 19:46

Hans G:

Gozer ik zal een extra glaasje op je drinken.
    Fijne kerst en goed nieuw jaar

Hans G

• 17 December 2007 - 20:41

Timmy Toolman Tailer:

Hey Oppert,

Nog gefeliciteerd met je verjaardag!!

Wat een verhalen zeg. De verhalen komen redelijk overeen met de verhalen die ik van je voorgangers hoor.
    Wel een goede zaak dat je het daar nog steeds naar je zin hebt.

De laatste paar weekjes voor lou en jenny.

Gaat helemaal goedkomen.

spreek je later!

• 18 December 2007 - 08:56

Henk&Thea:

Volgens mij is het in Kattek nog mooier. Al heeft Egmond ook wel een mooie oude kern. Maar nu moet je hier niet wezen. Te koud en heel vroeg donker. Kan je beter in Cairo zitten. Lekker warm en ook daar kon/kan je naar toe uitgezonden worden (Sinai?) of op vakantie gaan. Ideetje voor de de extra vrije tijd binnenkort.
    Maar nu nog effe onuitwisbare sporen achterlaten tijdens de laatste weken cq loodjes. En dan....? op naar de volgende plek in de wereld; maar eerst terug naar het schone Limburgse land enzo.
    Wie weet vieren jullie daar ook nog 'n multiculturele Kerst met allerlei nationaliteiten en witte en zwarte/verkoolde geitenbouten en mogelijk verdwaalde ezels en ossen. Zou toch kunnen nietwaar. Anders oogjes dicht en dromen maar van alles wat je zou kunnen plezieren zo daar in den vreemde.
    Dus we wensen jou en colega's nog 'n aangenaam Kerstfeest; en zeker nog prima positieve laatste weken toe.
    groetjes van de Kattekers